Hallo,

Leuk dat je hier bent! Ik ben Yvonne. Begin 30, PhD student, sportief, doe een poging tot muzikaliteit en gezond leven en blog over de dingen die me bezig houden. Wees welkom en voel je vrij om te reageren.

Drie dagen, dik tweeënzestig kilometer, drie blaren en een ontelbare hoeveelheid muggenbulten

Weer was er een weekendje weg en het plan was wederom snel geboren; drie dagen van camping naar camping wandelen door het Friese land. We hebben namelijk een romantisch beeld van ons twee, bergen, wandelschoenen, backpacks, tentje en een paar dagen geen beschaving om ons heen. Maar we hadden ook het besef dat we misschien even moesten proberen of we dat in de praktijk ook nog leuk vinden en onze relatie het overleeft.

Ik begon aan de wandeltocht met een lichte blessure aan mijn achillespees, Jan-Erik met kilo's extra op zijn rug om zijn fotografie hobby te faciliteren. Ondanks dat ging de eerste dag ons makkelijk af. We liepen door een mooi afwisselende omgeving van weilanden, bos en heide. De fikse regenbui trok vlak langs ons heen en de kilometers extra om naar een camping, avondeten en de verdiende biertjes te komen konden de pret niet drukken. 

Het opstarten op dag twee ging iets minder makkelijk. Dat had niets te maken met de genoemde biertjes, maar des te meer met beurse heupen en stijve spieren. Gelukkig loop je dat er in een dikke 15 kilometer er zo weer uit. Dus liepen we met gemak een kilometer extra omdat we de wijn vergeten waren bij de supermarkt. De priorieiten waren duidelijk. Hoewel de omgeving ook op dag twee mooi was, was de nachtelijke sterrenhemel met afstand het hoogtepunt. Naast mijn lief op mijn rug in het gras liggend oneindigheid in staren is een geluksmoment wat moeilijk overtroffen wordt.

De laatste dag hadden we een korte etappe en dus konden we, na opgewarmd te zijn, de pijntjes redelijk makkelijk verbijten. Wel kreeg ik iets minder mee van de omgeving en lag mijn focus iets meer op het aftellen van de kilometers. De aanblik van de auto was dan ook welkom. Al met al was het leuk en uitdagend en kennen we elkaar weer een stukje beter.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Instagram
Follow
Mailinglist
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl