Hallo,

Leuk dat je hier bent! Ik ben Yvonne. Begin 30, PhD student, sportief, doe een poging tot muzikaliteit en gezond leven en blog over de dingen die me bezig houden. Wees welkom en voel je vrij om te reageren.

Ritmegevoel

Typisch. Terug van vakantie en dus niet meer dagelijks nieuwe plekjes, ontdekkingen en onuitwisbare indrukken en het is hier ineens weer stil. En dat terwijl ik me toch echt voorgenomen had om regelmatig te bloggen. Niet omdat het hoort of meer lezers zou moeten opleveren, maar omdat ik het leuk vind om te schrijven. Waarom schiet het er dan toch bij in?

Voor mijn vakantie was het ook even stil. Simpelweg doordat ik mezelf voorbij moest lopen om een deadline te halen (en geen leuke dingen wilde overslaan). Maar nu is de druk van de ketel en kan ik mijn eigen tijd indelen. Daarmee ben ik de stress kwijt, maar ditmaal ook mijn ritme. Je weet wel, dat ritme wat ik zo leuk opgebouwd had, me goed bij voelde en stiekem ook wel trots op was.

Sinds ik terug was van vakantie voelde ik me moe. Hoe lang ik ook sliep, het werd er niet beter op. Ik kon mezelf even niet motiveren om te sporten en at minder gezond. Verliefdheid kan niet alles compenseren en dus zat ik wat minder lekker in mijn vel. Gevolg: minder de tijd nemen voor mezelf en dus minder lezen en schrijven. De verleden tijd die ik hier gebruik is een vorm van wishful thinking, want helemaal terug in mijn ritme ben ik nog niet. Maar het gaat wel de goede kant op. Na mezelf een paar keer op hardloopschoenen de deur uit te hebben gesleept, voel ik de energie weer terug komen. Het gezonder eten volgt vanzelf. Het ritme en de tijd voor mezelf hopelijk ook, want tot nu toe is de verleiding nog groot om te laat naar bed te gaan en dus heb ik moeite om me te concentreren.

Mocht je nu net als vele collega’s mij het advies willen geven om een kop koffie te drinken; ik snap het idee, maar nee, dank je. Aangezien ik het niet echt lekker vind, drink ik vrijwel nooit koffie en dus doet de cafeïne op zich prima zijn werk bij mij. Ik dronk dan ook nog nooit zoveel koffie als de week voor mijn vakantie. Toen voelde ik me flink beroerd, maar waren er meerdere redenen (flink slaaptekort en veel stress). Nu, na een normaal formaat cappuccino, voel ik me best wakkerder dan ervoor, maar ook niet al te lekker. Ik kies dus voor de andere weg; acht uur slaap per nacht. Zo moeilijk is dat tenslotte niet. Het lukte de afgelopen tijd alleen even niet zo.Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Instagram
Follow
Mailinglist
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl