Hallo,

Leuk dat je hier bent! Ik ben Yvonne. Begin 30, PhD student, sportief, doe een poging tot muzikaliteit en gezond leven en blog over de dingen die me bezig houden. Wees welkom en voel je vrij om te reageren.

Over slangen, (niet) slapen en stad

Twee dagen vermaak werd er maar eentje. Het nadeel van reizen met het openbaar vervoer: niet alle wandelpaden zijn makkelijk bereikbaar. Extra mijn ogen uit kijken tijdens het hiken dus. Over rotsen, door bos, langs een meer en door een klein dorpje. Onderweg werd ik bijna besprongen door een pad tijdens mijn lunch, schoot er een slang van minimaal 40 cm voor mijn voeten weg en stapte ik bijna bovenop een andere soort van half zo groot. Het geritsel in de struiken werd ineens nog interessanter, maar het is er bij twee gebleven.

Hoewel alleen het opzetten van mijn tentje al een grote glimlach op mijn gezicht bracht, kijk ik na twee frisse nachten met mijn backpack als matje wel weer uit naar een bed. Vandaag trok ik dus weer naar de stad. Guimarães om precies te zijn. Een mooie stad met veel kleine straatjes, grote pleinen en de rally van Portugal die langs reed. Het is hier gezellig. En met hier bedoel ik bij de onderburen, want het bijna lege hostel zit boven een bar die tot 2 uur open is. Dat had ik even kunnen checken natuurlijk...

Afijn, ik blijf hier maar een nachtje. Morgen bekijk ik de stad nog wat beter en daarna ga ik terug naar Porto. Niet omdat ik daar nog niet genoeg van gezien heb, maar omdat het een goede basis is voor een dagtrip door de Douro vallei.

Het lijkt waarschijnlijk alsof ik heel snel reis en weinig rust pak, maar dat valt mee. Zowel de afstanden als de steden zijn hier klein, dus ik heb genoeg tijd over om op mijn luie kont te zitten. Nu nog een nacht goed slapen..Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Instagram
Follow
Mailinglist
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl