Hallo,

Leuk dat je hier bent! Ik ben Yvonne. Begin 30, PhD student, sportief, doe een poging tot muzikaliteit en gezond leven en blog over de dingen die me bezig houden. Wees welkom en voel je vrij om te reageren.

Ondertussen in Portugal..

Het is alweer even stil hier. Er gebeurde nogal veel en ik schreef daar vooral niet over. Vorige week had ik gewoonweg geen tijd. Ik sliep ergens tussen de 6 en 2 uur per nacht en hield mezelf staande met koffie (dat kan heel goed als kruidentheeleut). Gevalletje 'doe je dit nog even voor je vakantie?'. Die vakantie werd hard verdiend dus. En nu keihard genoten.

De eerste dagen bracht ik door in Porto. Intens moe en met mijn hoofd nog vol was de stad niet helemaal aan mij besteed. Dag één was Pinksterzondag, met als voordeel dat ik een stukje van de mis zag in een klein kerkje dat zowat uit zijn voegen barstte. Indrukwekkend. Het nadeel was een stille stad, zonder veel leven. De charme van de stad ontging me. De dag erna ging ik dan ook de stad uit. Ik liep naar de overkant van de Douro en ging hardlopend naar de zee. Daar klauterde ik de stenen af naar een verlaten baaitje en stapte met mijn rug naar de rest van de wereld met mijn voeten in het steenkoude water. Wat een rust, heerlijk! Ik besloot dat ik Porto vooral mooi vind vanaf de overkant. Ongepland bracht ik de avond ook daar door, want er moest port geproefd en wijn gedronken worden met kamergenootjes uit het hostel. Gezellig was het dus zeker wel. Compleet rozig dook ik op tijd mijn bedje in. 

Vandaag liet ik Porto achter me. Ik pakte de trein naar Braga en miste daar mijn bus. Miscommunicatie is makkelijk hier, maar het was helemaal prima, want nu had ik een paar uur om rond te kijken. Met een overschot aan barokke kerken en een Romeins badhuis vermaakte ik me wel even. Daarna pakte ik alsnog een bus die mij door de groene heuvels naar Campo do Gerês bracht. En daar zit ik nu. Het tentje staat, het biertje smaakt goed en de bergen van Peneda-Gerês zien er uit alsof ik me er wel twee dagen kan vermaken. Langzaam begint mijn energie terug te komen, dus het genieten kan nu echt beginnen.Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Instagram
Follow
Mailinglist
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl