Hallo,

Leuk dat je hier bent! Ik ben Yvonne. Begin 30, PhD student, sportief, doe een poging tot muzikaliteit en gezond leven en blog over de dingen die me bezig houden. Wees welkom en voel je vrij om te reageren.

Luiheid en de limiet van de talenknobbel

Mijn dagtripje bestond uit het zitten in een trein en naar buiten staren. De trein bracht me naar Pocinho, waar niets te doen is behalve een ijsje halen en wachten tot de trein weer terug gaat. Heerlijk lui en daardoor enorm vermoeiend. Helaas was het bewolkt (ik ben verwend), maar nog steeds mooi. Groene heuvels, wijnboerderijen en minuscule dorpjes met nog kleinere stationnetjes.

Langzaam aan begin ik te wennen aan het Portugees en kan ik er af en toe uit halen waar een gesprek over gaat. Verder wordt er hier ook in het Spaans (leuk!) en het Frans (vooral blijven proberen..) tegen me aan gepraat. En het gaat ook allemaal samen in de blender hier. Het is een uitdaging zeg maar. En hilarisch zo nu en dan.

Vandaag vertrek ik richting Aveiro. Het begin van de road trip met Portugese collega en vriendin Bruna. Heb ik meteen een tolk bij me..Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Instagram
Follow
Mailinglist
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl