Hallo,

Leuk dat je hier bent! Ik ben Yvonne. Begin 30, PhD student, sportief, doe een poging tot muzikaliteit en gezond leven en blog over de dingen die me bezig houden. Wees welkom en voel je vrij om te reageren.

Makkelijker gezegd dan gedaan

Wat zou het toch heerlijk zijn als wat je opschreef ook meteen waarheid zou worden. Dat je schrijft dat je iets loslaat en het dan ook lukt. In plaats daarvan sliep ik nog een nachtje slecht en verpestte het nog een paar keer mijn humeur. Want zelfs al weet ik dat het beter voor mij is als ik los laat, dat de vriendschap sowieso wel eens niet zo goed voor mij zou kunnen zijn, het idee dat ík losgelaten word, vind ik maar wat vervelend. Laat staan op deze manier.

Het betekent dat er iemand minder in de wereld is die mij een leuk mens vindt. Iemand erbij die mij liever kwijt dan rijk is. Dat gaat niet zo goed in mijn hoofd. Veroorzaakt allemaal reacties ter voorkoming van. Het liefst zou ik praten, praten, praten. Overtuigen en laten inzien dat het niet in perspectief staat. Onredelijk is. Praten totdat alles weer klopt. Reactie is niet nodig, luisteren en begrijpen wel.

Ik weet dat het niet zo werkt, maar ik moet hard werken om mezelf tegen te houden. Niet alleen nu. Het is mijn modus operandi in conflicten. Wat het me brengt? Geen begrip, geen voldoening, alleen een lamgeslagen toehoorder. 

Ik wil zo graag loslaten. Bepaalde mensen en hun oordelen. Mijn onproductieve gewoonten, ongefundeerde gevoelens en denkpatronen. Het moeten loslaten.Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Instagram
Follow
Mailinglist
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl