Hallo,

Leuk dat je hier bent! Ik ben Yvonne. Begin 30, PhD student, sportief, doe een poging tot muzikaliteit en gezond leven en blog over de dingen die me bezig houden. Wees welkom en voel je vrij om te reageren.

Beste midlife dames,

Jullie bedoelen het vast goed. Als een compliment zelfs. Maar ik kan het niet meer aanhoren. Jullie doen het namelijk allemaal. Goede bekende of net een hand geschud.

'Maar je kunt het hebben.'

Dat weet ik lieve dames. Maar dat komt dus omdat ik níet dat tweede plakje cake pak. En ja, daar denk ik bij na. Nee, ik ben niet op dieet. Nee, je hoeft me niet uit een put te praten. Ik voel me prima over mezelf. Of voelde. Want jullie geven me een onvoldoende. Het oordeel druipt van de reactie af.

'Maar je kunt het hebben.'

Ik voel me bijna verplicht om een meteen nog een derde plakje te pakken. Hoe durf ik na te denken over hoe ongezond zo'n suikerbom is? Ik ben toch zeker slanker dan jullie? Ik hou mijn mond en eet wel.

Ik kan het tenslotte hebben.

 

Tijdens de schrijfcursus schreef ik elke les meerdere columns. Soms vol frustratie, soms over de meest alledaagse, schijnbaar oninteressante dingen. De bovenstaande column schreef ik tijdens de laatste les ruim twee weken geleden. Het kwam voort uit een frustratie die de laatste tijd regelmatig de kop op steekt.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Instagram
Follow
Mailinglist
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl