Hallo,

Leuk dat je hier bent! Ik ben Yvonne. Begin 30, PhD student, sportief, doe een poging tot muzikaliteit en gezond leven en blog over de dingen die me bezig houden. Wees welkom en voel je vrij om te reageren.

Balanceren is een werkwoord

Ik schreef de afgelopen tijd meerdere keren dat het goed met me gaat. Zo vaak zelfs, dat het mezelf bijna irriteerde. Excuus. Hier wat tegengewicht.

De afgelopen twee weken was dat goede gevoel even zoek. Kennelijk was het makkelijk om mij uit mijn balans te krijgen. Stond ik (nog) niet zo stevig in mijn schoenen als ik gewild had. Het was confronterend om te merken. Ik kon er een beetje kwaad op mezelf om worden. Tegelijkertijd wetende dat dat geen zin had. Balanceren is niet voor niets een werkwoord.

Uit balans dus. Bij mij betekent dat minder goed voor mezelf zorgen. Qua slaap, qua eten, qua drinken en uiteindelijk ook qua sporten. Ik word inactief en heb de oncontroleerbare neiging minder verstandige keuzes te maken.

Zo ook de afgelopen twee weken. Ik leefde in het moment en negeerde bij vlagen de eventuele consequenties. In dit geval heb ik daar iemand mee gekwetst en daar baal ik flink van. Ik sliep er een ook nachtje slecht van. Maar ik ga mezelf dit niet (langer) kwalijk nemen. Het is nu zo, terugdraaien kan niet. Ik ben niet perfect. I’m only human. En laten we wel wezen; het is andersom ook wel eens gebeurd. Pijnlijk? Ja, dat geloof ik. Onvergeeflijk? In mijn ogen niet. Spijt? Nee.

Ik ga me niet langer een schuldgevoel aan laten praten. Ik ga hier niet in blijven hangen. Ik pak mijn balans terug. Dat ben ik aan mezelf verschuldigd. Hoe de rest verder loopt, zal de tijd me leren.Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Instagram
Follow
Mailinglist
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl