Hallo,

Leuk dat je hier bent! Ik ben Yvonne. Begin 30, PhD student, sportief, doe een poging tot muzikaliteit en gezond leven en blog over de dingen die me bezig houden. Wees welkom en voel je vrij om te reageren.

Open boeken

Ik schreef begin van dit jaar dat ik zoekende was naar een leuke invulling van mijn vrijgekomen tijd. Ik zette op een rijtje welke facetten van mezelf ik nog wel verder zou willen ontwikkelen, pikte er eentje uit en schreef me meteen maar in voor een cursus. Waarom wachten?

Zo zat ik twee weken na het blogje op de eerste avond van een schrijfcursus, specifiek gericht op columns and blogs. Tien vreemden aan een tafel. Kop koffie of thee en een koekje voor de neus. De eerste opdracht: begin met 'Normaal gesproken maak ik nooit iets mee, maar díe dag...' en maak maar af. Niet schrijvend, maar vertellend. Nu. Go. Slik. Het was voor allemaal even een drempel, maar wel eentje die na wat twijfelen enthousiast over werd gestapt. Iedereen bleek een eigen stijl te hebben en een goede schrijver te zijn. Generatiekloven en overige afstanden werden moeiteloos overbrugd.

Ik leerde veel. Dat ik soms onbedoeld grappig ben (toen ik een oude blog voorlas). Dat je letterlijk overal over kan schrijven (over of het brood al uit de vriezer is). Dat je altijd kunt schrijven, als je er maar voor gaat zitten. Maar ook om meer beeldend te schrijven, meer details toe te voegen om het levendiger te maken en af en toe functioneel te overdrijven.

De laatste van de vier avonden is achter de rug. Door een veel te vol hoofd met bijbehorende pijn was het helaas een beetje een anti-climax voor mij, maar de cursus als geheel was geweldig. We hebben geschaterd van het lachen en brokken in ons keel gehad. Vreemden zijn we zeker niet meer, maar of we elkaar ooit nog tegen komen is nog maar de vraag. Meteen werd er gevraagd naar een vervolgcursus. Ik twijfel of ik dat zou willen. Misschien is het wel goed zo. Ik had tenslotte nog meer facetten opgeschreven.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Instagram
Follow
Mailinglist
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl