Hallo,

Leuk dat je hier bent! Ik ben Yvonne. Begin 30, PhD student, sportief, doe een poging tot muzikaliteit en gezond leven en blog over de dingen die me bezig houden. Wees welkom en voel je vrij om te reageren.

We moeten écht vaker afspreken..

Vriendschappen waarbij verwacht wordt dat ik in vaste interval acte de présence geef, hebben een kleine overlevingskans bij mij. Waarom kan ik niet zo goed uitleggen. Misschien omdat ik te veel verschillende dingen en mensen leuk vind om stipt elke tweede zaterdag van de maand met dezelfde persoon af te spreken. Of omdat dat te veel als een verplichting zou voelen. Of omdat ik het me wel voorneem, maar het er op een of andere manier toch bij in schiet. In ieder geval ben je bij mij aan het verkeerde adres als je dat verwacht van een vriendschap. Gelukkig ben ik daar lang niet de enige in en heb ik zodoende een leuke verzameling mensen om me heen. Het nadeel van een vriendschap van twee mensen die er zo over denken is dat er zomaar ineens een hele tijd voorbij kan gaan zonder dat afspreekt, zelfs al woon je in dezelfde stad. Dan kan het zomaar gebeuren dat je, met toch een licht schuldgevoel, richting kroeg loopt om voor het eerst sinds te-lang-om-het-je-nog-te-herinneren samen een drankje gaan doen.

Nog voordat ik op mijn kruk zat, was het schuldgevoel weggenomen. Het was als vanouds; koetjes en kalfjes, wat roddels en de meest persoonlijke gesprekken. Want elkaar al veel te lang niet echt gesproken hebben, heeft niets weggenomen van de klik, van hoe vertrouwd het is en hoe goed we elkaar kennen. Goed genoeg om in de korte ontmoetingen in groepen die er het afgelopen jaar wel waren haarfijn aangevoeld te hebben hoe het zat. Dat horen voelde als een warm bad. Bij gebrek aan woorden gaf ik hem een dikke knuffel.

Ik besef me dat ik zijn vriendschap teveel voor lief heb genomen. Excuses maken mag ik niet, maar er van leren zal ik zeker doen.Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Instagram
Follow
Mailinglist
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl