Hallo,

Leuk dat je hier bent! Ik ben Yvonne. Begin 30, PhD student, sportief, doe een poging tot muzikaliteit en gezond leven en blog over de dingen die me bezig houden. Wees welkom en voel je vrij om te reageren.

Goedemorgen!

Het is een trend las ik deze week: even tijd nemen voor jezelf in de vroege ochtend. Dit betekent eerder opstaan en die tijd gebruiken om iets te doen waar je zelf iets aan hebt én je leuk of fijn vindt. Ik doe mee.

De afgelopen jaren woonde ik samen met iemand met een superstrak ritme, gevolgd door een relatie met iemand die geen wekker zet. In het eerste geval probeerde ik het ritme en de flexibiliteit een beetje op te rekken. In het tweede geval bleek ik er gevoelig voor redenen om nog even te blijven liggen en was mijn ritme compleet weg. Tegenwoordig ben ik weer volledig baas over eigen ritme en wekker. Fijn! Ik stofte een oud avondritueeltje af en duik weer wat eerder mijn bed in om nog even een hoofdstuk te lezen met een kop thee. Ik zwak mijn wens om op tijd om kantoor te zijn niet langer af in een compromis en langzaam maar zeker zette ik mijn wekker vroeger. Het ritme zorgt dat ik me minder moe voel en automatisch ben ik actiever en productiever.

Direct hieraan gekoppeld is het snoozen. Iets wat ik tot kunst verheven heb, maar waar ik toch wel graag vanaf wil. Al een paar maanden ga ik twee keer per week 's ochtends hardlopen. Het opstaan daarvoor was even lastig in het begin, maar oh, wat is het een heerlijk begin van mijn dag! Aangezien vijf keer per week hardlopen niet werkt voor mij, probeer ik die goede start voor de overige dagen op een andere manier te krijgen. Een ochtendritueel dus. Niet langer zo snel mogelijk mijn deur uit met mijn meeneem-ontbijt in mijn tas, maar rustig ontbijten terwijl ik even wat voor mezelf doe; wat (fysio) oefeningen, lezen, bloggen, waar ik dan ook zin in heb. De dingen van alledag nog even een uurtje uitstellend. Soms, na een nachtje minder goed slapen, heb ik het nog een beetje zwaar met opstaan, maar het snoozen is al stukken minder. Als je een leuk begin van je dag hebt, is het tenslotte een goede reden om op te staan.Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Instagram
Follow
Mailinglist
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl