Hallo,

Leuk dat je hier bent! Ik ben Yvonne. Begin 30, PhD student, sportief, doe een poging tot muzikaliteit en gezond leven en blog over de dingen die me bezig houden. Wees welkom en voel je vrij om te reageren.

Laat me

Tijdens en na een operatie ben je afhankelijk van anderen. Hoe lang dat duurt, hangt af van de operatie en ook een beetje van jezelf, denk ik. Ik haat het om afhankelijk te zijn. Ik wilde vroeger zo snel mogelijk op kamers, alleen op vakantie, laten zien dat ik het ook alleen kan. Hoewel ik dit al lang bewezen heb, blijf ik het lastig vinden om me afhankelijk op te stellen. Maar soms moet het nou eenmaal. Wanneer je maar één bruikbare arm hebt, bijvoorbeeld, en daardoor niet af kan wassen, of kan werken, of een hobby kunt uitvoeren. Ik besloot voor mijn operatie al dat ik me er aan over moest geven. Accepteren en aanpassen.

Het is me volgens mij redelijk gelukt, maar de operatie is ondertussen ruim vier maanden geleden. Ik kan al meer dan een maand afwassen en werken en ik doe weer aan sport. Ik hoef niet meer afhankelijk te zijn. Ik kan het weer alleen. Niet dat ik dat wil, begrijp me niet verkeerd, ik hou van de mensen die ik om me heen heb. Maar het kan wel. Ik wil de teugels graag weer in handen. Mijn lijf, mijn PhD project, mijn keuzes. Natuurlijk, rekening houdend met anderen en in overleg. Maar wel mijn keuzes, mijn tempo. Ik ben er klaar mee om stil te staan en af te wachten. Iets wat ik nu al te lang doe. Ook deels zelf. Ik wil vooruit, ik wil door, en ik wil niet elk moment herinnerd worden aan het feit dat ik nog niet alles kan. Het is al frustrerend genoeg. Ik kan ook heel veel wel. Láát me.

Gáán!Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Instagram
Follow
Mailinglist
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl