Hallo,

Leuk dat je hier bent! Ik ben Yvonne. Begin 30, PhD student, sportief, doe een poging tot muzikaliteit en gezond leven en blog over de dingen die me bezig houden. Wees welkom en voel je vrij om te reageren.

Drie gaatjes

Ik vond het spannend en ontzettend interessant tegelijkertijd. Ik stelde mijn vragen, ik bereidde me voor en ging met volgens zeggen angstige ogen de voorbereiding in. Ik had vantevoren bedacht het infuus prikken het meest vervelende zou zijn en dat bleek waar. Iets met koude handjes en terugtrekkende aders. Gelukkig was iedereen even vriendelijk en vrolijk. Mijn bril mocht opblijven tot in de OK, dus keek ik eens goed om me heen, ik heb tenslotte niet het voornemen er ooit nog een van binnen te zien.

Ik bleek bij het bijkomen uit de narcose meteen bijdehand te zijn geweest, nog voordat mijn bewustzijn ook was ingeschakeld. Met drie gaatjes in mijn schouder en een tintelende arm, maar verder klaarwakker mocht ik twee uur later weer terug naar mijn kamer. Vanaf het begin af aan voelde ik mij prima. De enige momenten dat ik pijn heb, is wanneer mijn spieren een onbewuste beweging maken. Verder voelt het wat stijf, maar dat is logisch. Gelukkig maar, want de pijnstillers gaven dusdanig veel bijwerkingen dat ik liever gewoon voel dat er iets mis is met mijn schouder. Vanaf vandaag hou ik het op alleen paracetamol.

Het valt dus alles mee, ook omdat je meer kan met één arm dan je zou denken. Veruit het meest vervelende is dat een normale knuffel en tegen elkaar aan in slaap vallen onmogelijk zijn. Mijn arm zit nog vijf weken in een sling, dus het duurt nog even voordat dat weer kan. Gelukkig zit ik niet aan de bank gekluisterd en gingen we gisteren en vandaag even de stad in om te genieten van het zonnetje en de muziek van Jazz in Duketown.

Komende week mogen de hechtingen eruit en vrijdag mag ik langs de fysio. Dan begint de weg van het herstel waar ik zelf echt invloed op heb. Ze hebben aardig wat geklust, wat betekent dat er nu stijver is, maar misschien ook wel dat ik straks meer kan dan wat ik had durven dromen.Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Instagram
Follow
Mailinglist
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl