Hallo,

Leuk dat je hier bent! Ik ben Yvonne. Begin 30, PhD student, sportief, doe een poging tot muzikaliteit en gezond leven en blog over de dingen die me bezig houden. Wees welkom en voel je vrij om te reageren.

De laatste aflevering van de schoudersoap

Ik had altijd het beeld bij een second opinion dat die bevestiging of goed nieuws geeft. Dat kan ook anders, zo heb ik ontdekt. Waar orthopeed 1 zei dat de slijtage aan mijn pees normaal is voor een volleyballer, is orthopeed 2 van mening dat het een stuk ernstiger is. Het advies van de laatste: nooit meer bovenhands sporten, in de breedste interpretatie mogelijk. Al moet ik natuurlijk wel 'gewoon mijn leven leiden'. Orthopeed 1 nam tijdens de in volledige verwarring verkerend aangevraagde belafspraak spontaan zijn woorden terug. Zijn advies luidde; 'doe wat je wil, zolang het geen pijn doet.' ('En zelfs al doet het pijn, als jij dat er voor over hebt, gewoon doen, want er is geen wetenschappelijk onderzoek dat zegt of je de slijtage erger maakt of niet.')

Waar de mannen het wel meteen over eens waren: opereren kan en daarbij zullen ze echt wel iets aantreffen dat te maken is, maar de kans dat dat de pijn wegneemt is ergens tussen 'niet heel aannemelijk' en 50/50 (niet alleen afhankelijk van wie er antwoord, maar ook van het moment van de vraag). Het blijkt dus inderdaad een never ending story en het is definitief tijd om een libero shirtje te gaan bestellen. De pijn mag dan blijvend zijn, de soap verklaar ik bij deze tot beëindigd. Mocht ik op een zeker punt besluiten dat ik meer last heb ik het dagelijks leven dan ik dragelijk vind, dan kan ik altijd nog over een operatie na gaan denken.

Gelukkig lijken de zooltjes van de podotherapeut een kant-en-klare oplossing en loop ik weer hard zonder pijn. Val ik toch nog net niet helemaal uit elkaar voor mijn dertigste.Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Instagram
Follow
Mailinglist
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl